2021-ųjų metų Europos čempionų čempionatas paženklintas puikiu lietuvių pasirodymu

Chanijos mieste, Graikijoje, pasibaigė 2021-ųjų metų Europos čempionų čempionatas, kuriame Lietuvos garbę gynė mūsų šalies čempionai – Daiva Perminienė ir Laurynas Narušis.

Moterų grupėje čempione tapo Maltos sportininkė Sue Abela, finale, rezultatu 2:1 (188-225, 186-182, 182-169) netikėtai įveikusi viso turnyro metu pirmavusią danę Mika Guldbaek. Bronzos medaliais pasidabino švedė Victoria Johansson ir Nyderlandų atletė Nicole Sanders.

Tuo tarpu boulingo batelius ant vinies kabinti grasinanti, bet tuo pačiu metu garsiai straikais dainioujanti daugkartinė Lietuvos čempionė Daiva Perminienė užėmė garbingą 20-ą vietą iš 26-ių turnyre dalyvavusių sportininkių.

Vyrų grupėje antrąjį šalies medalį, tik šį kartą – aukso – iškovojo Nyderlandų atstovas Mike Bergmann, finale rezultatu 2:1 įveikęs turnyro lyderį švedą Mattias Wetterberg (247-225, 204-213, 225-180). Bronzos medaliais apdovanoti italas Nicola Pongoloni ir norvegas Glenn Morten Pedersen.

Tačiau graikų aoidų dainose nuguls ne jie. Turnyro sensacija tapo mūsų šalies čempionas, šešiolikmetis Laurynas Narušis. „Mega Place“ boulingo centre susirinkę žiūrovai, išgirdę šio atleto amžių ir jam skambančias lietuvių sirgalių ovacijas, priminė nuo Atėnų Oliminių žaidynių atmintyje užsilikusias skanduotes „LIE-TU-VA“ ir gerokai padrebino atletus ir žiūrovus dėl koronaviruso skiriantį stiklą.

Likus keturioms finalinio etapo partijoms, jaunasis nacionalinių pirmenybių čempionas rikiavosi ketvirtoje pozicijoje ir buvo nagais užsikabinęs už Europos boulingo žaidėjų Olimpo. Tačiau prisitraukti ir tvirtai atsistoti nepavyko. Trumpam pametęs savąjį žaidimą, jis užleido varžovus į priekį, o debiutinį pasirodymą Europos čempionų čempionate užbaigė neįtikėtinai aukštai – 8-oje pozicijoje. Pačiam Laurynui tai buvo pirmasis tarptautinis turnyras, kuriame dalyvavo ne kaip jaunių, o kaip vyrų grupės atstovas.

Sveikiname mūsų šalis delegatus, iškovojus aukštas pozicijas Europos čempionų čempionate. Na, o nuo boulingo naujienų toli nepabėkime – jau kitą savaitę Dubajuje prasidės IBF pasaulio boulingo čempionatas, kurį stebėti jums kaip visada padės „Apollo4bowling“.

ENJOYED? SHARE IT!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

YOU MIGHT ALSO LIKE

Close Menu
Scroll Up

Turite klausimų? Parašykite mums.